Pejin: Ovo nije odraz volje građana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijećnici koalicije SDP-HSU iz Fažane održali su danas konferenciju za novinare da bi se osvrnuli na prijedlog odluke koja će se već sutra naći na sjednici Općinskog vijeća Fažane. Uz Timoteja Pejina, koji je prije par dana izabran za predsjednika vijećničkog kluba SDP-HSU, pred novinare su izašli Mario Predan, Jagoda Devescovi, Mira Šariri-Busletta i Nikša Ristić. Na javni istup ih je ponukala odluka o izboru članova radnih tijela općinskog vijeća, koja po njihovom mišljenju ne odražava pravo stanje stvari, odnosno rezultat ostvaren na proteklim lokalnim izborima.

Kako je naglasio Pejin, odluka je za njih neprihvatljiva jer je u sastav radnih tijela predložen 21 član sa strane IDS-Zeleni, 15 članova sa strane HDZ-a te samo dva člana koji pripadaju koaliciji SDP-HSU.

- Iz ovog je vidljivo da je potpuno nerealno da netko s malim brojem dobivenih glasova birača dobije čak sedam puta više članova odbora i komisija u odnosu na relativnog pobjednika lokalnih izbora. Ovo nije odraz volje birača jer je koalicija SDP-HSU, kao relativni pobjednik izbora ostvarila 895 glasova, odnosno 41,9 posto glasova i šest mandata, a po prijedlogu Odbora za izbor i imenovanja predloženo je da od 40 članova svih odbora i komisija nama pripadnu samo dva. Za usporedbu, koalicija IDS-Zeleni, koja je na izborima dobila 800 glasova ili 37,4 posto i šest mandata, u odborima ima 21 člana, nabrojao je Pejin.

Smatra indikativnim da je HDZ na izborima ostvario 159 glasova ili 7,4 posto, a da je Odbor za izbor i imenovanja predložio u radna tijela njihovih 15 članova.

- Smatramo da ovo nije odraz volje građana iskazanom na izborima već raspodjela iz njima poznatih razloga. Mišljenja smo da ovakav odnos snaga neće donijeti dobro za građane Općine Fažana. Očito je i vidljivo da je na djelu koalicija IDS-a s HDZ-om, zaključio je Pejin te najavio da će na današnjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnici s liste SDP-HSU glasati protiv takvog prijedloga. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter