Pehar 35. inžinjerijskoj bojnoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svoje tradicionalno, 13. svešportsko natjecanje koje je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Podružnice Istarske županije i buzetskog ogranka UDVDR-a, održano u Buzetu, istarski dragovoljci i veterani posvetili su Anti Gotovini i Mladenu Markacu.

- Natjecanje smo posvetili generalima koji su sramno osudeni, no nisu osudeni samo oni. Kroz tu je presudu sudeno citavom hrvatskom narodu, državi, Domovinskom ratu i svim hrvatskim braniteljima. Od svih institucija hrvatske države tražimo da ulože maksimalne napore tijekom žalbenog postupka da se ta sramna presuda poništi, izjavio je predsjednik županijskog UDVDR-a Marijan Mužinic otvarajuci subotnji sportski skup, koji je protekao mirno i dostojanstveno.

- Presuda generalima Gotovini i Markacu imala je politicku konotaciju. Apsolutno treba odbaciti kvalifikaciju koja je izrecena jer Domovinski rat bio je obrambeni, vodio se na hrvatskom teritoriju i nikoga se nije napadalo. Ocekujem da ce u drugostupanjskom, žalbenom postupku, biti odbacene optužbe protiv generala, porucio je sa svešportskog natjecanja Dino Kozlevac, predsjednik županijske Skupštine, ovom prigodom u svojstvu izaslanika istarskog župana. Dobrodošlicu natjecateljima zaželio je buzetski gradonacelnik Valter Flego.



Na natjecanju je sudjelovalo oko 260 sudionika okupljenih u devet ekipa: sedam ekipa iz ogranaka UDVDR Bujštine, Buzeta, Labina, Poreca, Pule, Rovinja i kluba 119. brigade, kao i ekipe Udruge veterana 35. inžinjerijske bojne iz Pule i Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Istarske županije. Svoju umješnost dragovoljci i veterani odmjerili su u devet disciplina: malom nogometu, potezanju užeta, šahu, streljaštvu, kuglanju, bocanju, stolnom tenisu, kartanju u briškuli i trešeti te elektronskom pikadu za žene.

Prvo mjesto u ukupnom poretku sa 46 bodova, ujedno i prelazni pehar, osvojila je ekipa Udruge veterana 35. inžinjerijske bojne iz Pule. Na drugo mjesto, sa 45 bodova, plasira se ekipa kluba 119. brigade, a na trece, sa 40 bodova, ekipa ogranka Porec.

Kod pojedinacnih rezultata, u kuglanju je prvi bio Enio Mendica (119. brigada), drugi Željko Matoševic (ogranak Porec), a treci Drago Pranic (119. brigada). U streljaštvu prvoplasirani je Vjekoslav Poropat (35. inž. bojna), drugi Goran Ahacic (119. brigada), a treci Marijan Filipovic (ogranak Porec). U elektronskom pikadu prva je bila Ankica Batalija (Pula), druga Ružica Vidinovic (Pula), a treca Suzi Sirotic (Buzet). U kartanju, prvo mjesto osvojila je ekipa ogranka Labin, drugo Buja, a trece Poreca. (G. CALIC ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter