Peglica na Ipsilonu u suprotnom smjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dežurstvo Postaje prometne policije u Puli u cetvrtak je oko 11,40 sati zaprimilo dojavu sa naplatnih kucica "Vodnjan-sjever" na Istarskom ipsilonu da se automobil bijele boje marke Zastava 126 PGL ukljucio u promet na autocestu u krivi, suprotan smjer. No na srecu vec nakon nekoliko minuta policiji je javljeno da se "Peglica" vratila u promet ispravnim smjerom autoceste.

Iz PU istarske upozoravaju vozace da je vožnja u suprotnom smjeru zasigurno jedan od najtežih prekršaja koje vozac može napraviti na autocesti, i kao takav vrlo cesto rezultira prometnim nesrecama i stradanjima. Ulazak vozilom u suprotni, zabranjen smjer na autocestama najcešce je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom zbog premorenosti, neiskustva, vožnje pod utjecajem alkohola i slicno. Rjede je rijec o nepoznavanju prometne signalizacije ili pak nedostacima prometne signalizacije.

PU istarska savjetuje vozace koji primijete vozilo koje se krece u krivom smjeru, ili pak nekim drugim putem saznaju da se ono krece istom autocestom kao i oni, da brzinu smanje na 40 kilometara na sat, da koriste samo desnu prometnu traku, da ne koriste traku za zaustavljanje vozila u nuždi, i da ne pretjecu vozila ispred sebe. Kazna za kretanje u zabranjenom odnosno suprotnom smjeru krece se u rasponu od 2.000 do 5.000 kuna, vozac se kažnjava zabranom upravljanja na tri mjeseca, te mu se bilježe dva negativna boda.


Podijeli: Facebook Twiter