Pedrosi pobjeda u kraljevskoj klasi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski motociklist Dani Pedrosa, vozač Honde, pobjednik je utrke za Veliku nagradu Češke u kraljevskoj klasi MotoGP koja se vozila na stazi u Brnu. Bila je to 12. utrka sezone, a Pedrosa je do svoje treće ovogodišnje pobjede, druge uzastopne, stigao prešavši u posljednjem zavoju svog sunarodnjaka Jorgea Lorenza, vozača Yamahe. Upisao je tako 27-godišnji Pedrosa 41. pobjedu u svojoj karijeri, 18. u najjačoj klasi, čime se šest utrka prije kraja svjetskog prvenstva približio vodećem Lorenzu na samo 13 bodova. Garancija je to uzbudljive završnice prvenstva, u kojoj će Pedrosa dati sve od sebe da nakon naslova svjetskog prvaka u klasi do 125 ccm (2003.) i onog do 250 ccm (2004. i 2005.), u svojoj sedmoj sezoni u kraljevskoj klasi napokon stane na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

U klasi Moto2 ovogodišnju dominaciju nastavio je Marc Marquez. Španjolac je u Brnu stigao do svoje šeste ovosezonske pobjede, četvrte u pet posljednjih utrka, čime je svom zemljaku Polu Espargaru, jučer trećem, pobjegao na velikih 48 bodova prednosti.

U najslabijem razredu, klasi Moto3, slavio je 19-godišnji Jonas Folger. Nijemac je nakon deset utrka u kojima je prikupio samo pet bodova odlučio promijeniti momčad i to se pokazalo dobitnom kombinacijom, jer je nakon trećeg mjesta prije sedam dana u Indianapolisu, sada stigao do druge pobjede u karijeri. U ukupnom poretku nije došlo do promjene i vodstvo je zadržao Nijemac Sandro Cortese, jučer treći, s 32 boda prednosti ispred Španjolca Mavericka Vinalesa. Sljedeća utrka je VN San Marina koja će se voziti 16. rujna. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter