Pedikura za dijabetičare u salonu Beauty Institute

Tamara Marinković (slijeva) i članovi Udruge dijabetičara
Tamara Marinković (slijeva) i članovi Udruge dijabetičara

Tamara Marinković, vlasnica je pulskog kozmetičkog salona "Beauty  Institute" koji se nalazi u Zadarskoj ulici i koja je uz klasičnu ponudu u svom salonu uvela tretmane za osobe koje boluju od dijabetesa.

Iako će se nekima činiti banalnim, to će u startu demantirati članovi Udruge dijabetičara Istarske županije koje smo zatekli na tretmanu kada su nam i iz prve ruke ispričali zbog čega je bitno da osobe s dijabetesom kozmetičke usluge obavljaju pod nadzorom stručnjaka. Predsjednik udruge Vanja Mihalić kazao je da je dijabetes bolest koja zahvaća periferne žile, a poznato je da masaža poboljšava prokrvljenost žila.

- Kod svih pedikurskih tretmana treba biti izuzeto pažljiv osobito kod rezanja noktiju i zanoktica kako ne bi došlo do krvarenja što kod dijabetičara može biti opasno.

Kod dijabetesa rane teško zarastaju i lako je moguće da dođe i do gangrene, a u najgorem slučaju do amputacija.

Neki su dijabetičari doslovno upropastili tabane tako što su sami ribali stopala, pa je bolja opcija to prepustiti stručnjacima, veli Mihalić.

Vlasnica salona Tamara Marinkvić prepoznala je važnost ove usluge rekavši da s dijabetičarima treba biti pažljiv osobito kod pedikure kako ne bi došlo do krvarenja i infekcija te da u tretmanima koriste provjerene preparate koji im ne mogu štetiti.

No, osim tih usluga salon od nedavno prvi u Istri ima aparat "Oxy pro age" koji dubinski regenerira stanice i djeluje mikrocirkulirajuće a dobar je i za one koji imaju problema s štitnjačom.

- Oxy pro age je najbolji način da stanice tijela opskrbimo potrebnom količinom kisika kako bi zadržale elastičnost i svježinu, a idealan je za uklanjanje staračkih pjega, hiperpigmentacije i kod zatezanja kože, zaključila je Marinković. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter