Pedesetak Puljana vježbalo u Areni


Unatoč visokim temperaturama, koje su već u ranim prijepodnevnim satima prelazile 30 stupnjeva Celzija, pedesetak ljubitelja zdravog načina života vježbalo je danas u Areni.

Vježbanje je organizirano u sklopu sportsko-edukativnog projekta pod nazivom "Pokreni se!", koji je nastao s ciljem osvještavanja i poticanja na vježbanje za zdraviji i sretniji život. Projekt se nakon Dubrovnika odvijao u Puli, a vježbat će se i u Zadru, Hvaru te Zagrebu.

Vježbačima se uvodno obratio gradski pročelnik Erik Lukšić, koji je rekao da mu je drago što su Puljani prepoznali ovaj projekt i došli vježbati na jedno od najljepših mjesta na svijetu.

Igor Jukić, dekan Kineziološkog fakulteta koji je partner u ovome projektu, naveo je da je cilj promijeniti način razmišljanja cijele populacije i potaknuti ih na vježbanje.

Osim vježbanja, koje se sastojalo od zagrijavanja, vježbi kojima je cilj bio smanjiti masno potkožno tkivo i povećati mišićnu masu, te istezanja, danas se u Areni snimala i "sportska razglednica", koja će promovirati turističke ljepote gradova u kojima se vježbalo te promicati Hrvatsku kao idealnu destinaciju za sportski i rekreativni turizam.

Vježbanje u Areni omogućili su Grad Pula, Arheološki muzej Istre i pulska Turistička zajednica. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter