Pedesetak glazbenika na humanitarnom koncertu za pomoć udruzi Ruka šapi

Josip Gregorović pokazuje kritično mjesto
Josip Gregorović pokazuje kritično mjesto

Pulski rock cover trio CherryBombz u subotu, 2. prosinca, slavi točno pet godina od svog osnivanja, a ovaj sastav kojeg čine pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Mihael Ristić i bubnjar Ranko Matošević odlučio je to proslaviti velikim humanitarnim koncertom na kojem će nastupiti i njihovi brojni prijatelji – i to sve u velikoj sali Kluba Uljanik.

Na koncertu koji se održava pod nazivom CherryBombz & Friends – 5th Anniversary Rock'n'Roll Birthday Party nastupit će brojni prijatelji – a sve počinje točno u 20 sati koncertom polaznika Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, gdje će najmlađi pokazati kako se svira rock.

Messerschmitt i grupa 052

Od 22 sata kreće pravi rock'n'roll maraton – i to s dva najdugovječnija pulska autorska benda – prvi u 22 sata nastupaju grupa 052, koji su prošle godine proslavili tri desetljeća rada, a nakon njih pak na pozornicu dolaze žestoki Messerschmitt, koji pak ove godine slave 30 godina rada.

Nakon njih, na redu su CherryBombz, koji su ovoga puta pozvali brojne prijatelje da im se pridruže na pozornici – a to su pjevači Darko Eror Deda, Antonio Laković Lac i Vedran Svetek Veco, gitaristi Bruno Legović i Nenad Draković Škoda, basisti Ivan Donada Ićo i Bruno Dušić, bubnjar Saša Petković Sale, klavijaturisti Marjan Kopčić i Eduard Kancelar, a najavljeni su i gosti iznenađenja.

Inače, grupu CherryBombz čine glazbenici koji iza sebe imaju više od desetljeća iskustva svirke u raznim bendovima – Tea Tidić u VIS The Thunderbirds, Supernaut, Junkers5, Leukkeemiaa, Ostaci zvuka, Frank Get Band i Vervet; Saša Mihael Ristić u Aeon i Blackline a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line.

Od osnivanja, CherryBombz su nastupali u brojnim klubovima i na raznim open air manifestacijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a sviraju, kako kažu članovi benda, sve ono što im se sviđa.

Ulaznica - dobrovoljni prilog

Koncert je humanitarne naravi – sav prihod namijenjen je Udruzi Ruka šapi, a na ulazu u Klub Uljanik te večeri će biti volonteri Udruge Ruka šapi, te je ulaznica na koncert zapravo dobrovoljni prilog koji se ubacuje u posebne kutije Udruge Ruka šapi. Svatko može donirati koliko želi i na taj način podržati i olakšati hvalevrijedan rad volontera Udruge Ruka šapi.

Udruga Ruka šapi promovira prava životinja, a njeni volonteri rade na zaštiti i zbrinjavanju napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja, potiču pozitivan stav o udomljavanju, educiraju javnost o važnosti sterilizacije i kastracije životinja, provode projekt "Uhvati-steriliziraj-vrati", "Cijepljenjem i čipiranjem protiv napuštenih životinja" te "Nahranimo ih na ulici".

Svi koji žele i u mogućnosti su pomoći novčanom donacijom za hranu, pokrivanje veterinarskih troškova itd., mogu svoje novčane priloge uplatiti na račun Udruge Ruka šapi: IBAN: HR3524840081105307250, SWIFT CODE: RZBHHR2X

Ako netko pak želi donirati nešto (hranu za životinje, sredstva protiv nametnika, stare dekice, povodce, ogrlice...) ili pak želi volontirati ili postati privremeni udomitelj, može se javiti na broj 099/6708-275. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter