Pecene jabuke sa zobenom kašom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznenadeni ste nesvakidašnjom kombinacijom? Isprobajte i ostat cete ugodno iznenadeni! Za pripremu jabuka punjenih zobenim brašnom ili zobenim pahuljicama treba vam malo vremena, a rezultat je izvrstan, ukusan i lagan desert.

P
ecene jabuke sa zobenom kašom
Sastojci za 4 osobe:
1 limun, 4 velike crvene jabuke, pola šalice meda, 1 mala žlica cimeta, 4 male žlice maslaca, 1 šalica zobenog brašna, 2 žlice smedeg šecera, šlag po želji.



Priprema:
Ugrijte pecnicu. Iscijedite limunov sok i u vecoj posudi pomiješajte s dvije šalice vode. Jabuke nožem izdubite po sredini tako da donji dio jabuke tj. da dno jabuke ostane netaknuto. Izdubljene jabuke stavite u vodu s limunom, a izdubljeni dio jabuka usitnite ali odstranite jezgru i sjemenke. Usitnjeni ostatak jabuka pomiješajte s 3 žlice meda i cimetom te ostavite sa strane.

Ostatak meda pomiješajte s pola šalice vruce vode i tucite dok se dobro ne izmiješa. U svaku jabuku stavite jednu žlicu maslaca i ulijte dobivenu mješavinu meda i vode. Jabuke prekrijte aluminijskom folijom i pecite 25 do 35 minuta.

U meduvremenu prokuhajte jednu i pol šalicu vode kojoj ste dodali prstohvat soli. Kad prokljuca dodajte zobeno brašno i usitnjene ostatke jabuke te miješajte dok sve opet ne uzavrije. Smanjite vatru, pokrijte posudu i kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta.

Ispecene jabuke pažljivo punite s mješavinom dobivenom od zobenog brašna pa ih prekrijte smedim šecerom. Kako bi se šecer rastopio jabuke vratite u još vrucu pecnicu jednu do dvije minute. Po želji poslužite sa šlagom!


Podijeli: Facebook Twiter