Pearl Jam 22. lipnja na stadionu u Trstu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za europske obožavatelje američke grupe Pearl Jam posljednji je ovogodišnji petak 13. bio izrazito sretan dan. Legende grungea, naime, jučer su objavile da sljedećeg ljeta kreću na europsku turneju u sklopu koje će održati jedanaest koncerata.

Ljetna europska turneja počinje 16. lipnja u Amsterdamu, dok će 20. lipnja nastupiti pred obožavateljima na stadionu San Siro u Milanu, što će im biti prvi koncert u Italiji nakon četiri godine. Ovdašnjoj će publici slavni bend biti najbliže u nedjelju, 22. lipnja, kada ih očekuje nastup na stadionu Nereo Rocco u Trstu.

Cijene ulaznica za koncert koji organizira Azalea Promotion iznosit će 59 i 82 eura.

U Beču će svirati 25. lipnja, dan kasnije nastupaju u Berlinu, dok će 28. lipnja održati koncert u Stockholmu. Posljednji koncert u tome mjesecu održat će 29. lipnja u Oslu. Dva od jedanaest najavljenih nastupa održat će na festivalima – u poljskoj Gdyniji nastupit će 3. srpnja, na Open'er Festivalu, dok će 5. srpnja biti headlineri treće večeri festivala Rock Werchter u belgijskom Werchteru.

Nakon toga očekuju ih dva koncerta na Otoku – 8. srpnja svirat će u Leedsu, a 11. srpnja u Milton Keynesu.

Posebna pretprodaja ulaznica za članove Pearl Jam Ten Cluba započela je jučer, dok će svi ostali karte za njihove europske koncerte moći kupiti od 20. prosinca.

Eddie Vedder i njegov bend europskoj će publici predstaviti hvaljeni deseti album "Lightning Bolt", objavljen ove godine. Sjevernoamerički dio promotivne turneje slavna je grupa iz Seattlea zaključila prošlog tjedna velikim trosatnim koncertom u svome rodnom gradu. (I. KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter