Pčelicama lopta s potpisima nogometaša Istre 1961

Zajednička fotografija za uspomenu (M. ANGELINI)
Zajednička fotografija za uspomenu (M. ANGELINI)

Dvadesetak predškolaraca iz pulskog Dječjeg vrtića Centar, skupine Pčelice, zazujalo je na pomoćnom igralištu stadiona "Aldo Drosina" u vrijeme jutarnjeg treninga nogometaša Istre 1961. Za veliki susret zagrijavali su se na stadionu, da bi se potom pridružili nogometašima pri završetku njihova treninga.

Rastrčali su se po terenu, neki za loptama, neki oko sprava po naputcima kondicionog trenera Elvisa Peršića, a nekolicina je čavrljala s igračima. Vratar Igor Lovrić imao je pune ruke posla u obrani desetak lopti istovremeno upućenih prema njegovom golu.

Pomoćni treneri Darko Raić Sudar i Miroslav Kuljanac pružili su djeci dobrodošlicu, no najviše je uzbuđenja bilo na kraju susreta, kad je kapetan Fausto Buducin djeci predao loptu s potpisima igrača, dok su njima zauzvrat u znak sjećanja na ovo druženje djeca poklonila papirnati cvijet, čije su latice ispunjene njihovim crtežima i potpisima.

U ovom ih je, za njih vrlo uzbudljivom događaju, budući da je za neke od njih ovo bio prvi susret sa stadionom, vodio glasnogovornik NK Istre 1961 Daniel Sponza.

Po povratku u vrtić o ovom su druženju razgovarali sa svojim odgojiteljicama Snježanom Ivetić i Sonjom Azuc, a potom doživljaje i ilustrirali.

Domagoj je bio zadovoljan jer je s kapetanom vježbao dodavanje. Nika je bila sretna jer se slikala s Joom. "Bilo mi je jako lijepo i oduševila sam se, šutnula sam malo jednu loptu", rekla je ona. "Dok smo vježbali na terenu, svidjelo mi se kad su se nogometaši dodavali s nama", najupečatljiviji je doživljaj Fabiana, a Simonu je, kaže, najbolji dio bio kad su zabijali golove. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter