Pazinština: Nađena mrtva žena, sumnja u nasilnu smrt

Policija osigurava mjesto pronalaska tijela (M. MIJOŠEK)
Policija osigurava mjesto pronalaska tijela (M. MIJOŠEK)

Tijelo mrtve žene za koju se sumnja da je ubijena pronađeno je u utorak u 18.25 sati na šumskom predjelu zvanom Gnijezdo u blizini mjesta Škljonki, odnosno između mjesta Gračišće i Ćusi na Pazinštini. Na terenu je očevid uz policijske službenike PU istarske obavio zamjenik županijske državne odvjetnice u Puli Mirko Grujić. Tijelo žene pronašli su policijski službenici na temelju prikupljenih obavijesti, kazala je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske, ne želeći otkriti je li dojava stigla od nekog od mještana.

- Po završetku očevida pronađeno će tijelo biti prevezeno na patologiju pulske Opće bolnice radi utvrđivanja identiteta žene koja je, kako je već utvrđeno, preminula nasilnom smrću. Zasad ne povezujemo ovaj događaj s nestankom Puljanke Elise Krbavac i Puljanina Dražena Tomića, izjavila je Vitasović.

Jedan od mještana koji stanuje u blizini Ćusi rekao nam je da je policija u mjesto stigla po dojavi da se po šumi mota sumnjiv muškarac. Muškarac se neobično ponašao, bio je prljav i hodao je gore-dolje po cesti.

Navodno su tada policajci pod rotirkama stigli na područje u blizini Ćusi, međutim nitko nije točno vidio kamo su se na koncu uputili. Naš sugovornik kazao nam je da je samo čuo da je pronađeno tijelo nepoznate žene, no ne i to da je ubijena.

Nepristupačan teren i pusta cesta

Za očevida jedini pristup automobilom bio je do kapelice kraj Škljonki. Radi se o nepristupačnom terenu na kojem se doslovce mogu vidjeti samo šparuge ili lovci. Do samog mjesta događaja kojeg su osiguravali policijski službenici stigli smo nedavno asfaltiranom a inače rijetko korištenom cestom između Gračišća i Škljonki, selo koje se nalazi na samim padinama Gologoričkog dola. Policija nije željela otkriti je li i koje točno kazneno djelo posrijedi, pa tako niti je li netko zbog toga uhićen. Više informacija policija bi trebala objaviti sutra. (A. DAGOSTIN., M. KOŠTA; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter