Pazinština na meti provalnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju Policijske postaje Pazin je tijekom 2010. zabilježeno 11 teških krada i pet pokušaja teških krada u obiteljskim kucama, kaže Valter Opašic, voditelj odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske. To se podrucje proteže na Grad Pazin i opcine Cerovlje, Lupoglav, Gracišce, Karojba, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

Vecina oštecenih kuca nalazi se na rubnim podrucjima Pazinštine, u naseljima koja granice s podrucjem djelovanja porecke i rovinjske policijske postaje. Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja pocinitelja, ali spomenuta nedjela ne dovodi u vezu sa 17. sijecnja privedenim osobama iz Tinjana i Poreca, osumnjicenih za više kaznenih djela, izmedu ostalih i za tešku kradu.

Buduci da pazinski policajci pokrivaju veliko podrucje, a u njihovu nadležnost spada i Istarski ipsilon, ne mogu baš svakog dana biti u svakom mjestu. Stoga upozoravaju gradane da redovito treba zakljucavati vrata i prozore bez obzira na vrijeme odsutnosti iz kuce. Bilo bi dobro na ulazna vrata ugraditi dodatna osiguranja, a u kuce alarmne uredaje. Važno je da kuca bude osvijetljena, a na otvorima u prizemlju bilo bi dobro postaviti dodatnu zaštitu.

Vec neko vrijeme na Pazinštini se govori o provalnicima koji uglavnom iz obiteljskih kuca kradu iskljucivo novac i zlatninu, a prema pricanjima, provaljuju u svako doba dana i noci. Važno je svaku provalu, bez obzira na sve okolnosti i neugodnosti, prijaviti policiji jer nikad se ne zna gdje se može otkriti trag koji ce dovesti do pocinitelja, a to je zacijelo svima u interesu. (M. RIMANIC)

Zamaskom operira konjanik?

Citateljica nas je upozorila da je na podrucju sela Zamask ukraden moped Tomos te da se na istom podrucju dogodilo više slicnih krada, u kojima je navodno sudjelovala jedna osoba s konjem! Prenijela nam je da tamošnji mještani tvrde da po njihovom selu i okolici operira izvjesni konjanik koji u kradu dojaše na konju, a odveze se ukradenim vozilom. Od Valtera Opašica iz PU istarske saznali smo da je jedina prijava o kradi na tom podrucju bila ona od 18. sijecnja, kad je nestao spomenuti moped Tomos. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter