Pazinskim udrugama podijeljeno 610 tisuća kuna

Društvo naš djeca Pazin za djelatnost i projekte iz gradskog proračuna dobilo je ukupno 127 tisuća kuna
Društvo naš djeca Pazin za djelatnost i projekte iz gradskog proračuna dobilo je ukupno 127 tisuća kuna

Nakon provedenog javnog natječaja pazinski gradonačelnik Renato Krulčić donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava  organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2016. godini i to u području odgoja i obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i zdravstva te ostalih područja. Postupak je proveden u skladu s Vladinom Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i Pravilnika o financiranju programa (projekata) manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina.

Najviše za DND

U skladu s provedenim natječajem pazinskim udrugama, raspoređeno je ukupno 610 tisuća kuna. Od tog novaca po 200 tisuća kuna raspoređeno je udrugama u kulturi, te zdravstvu i socijalnoj skrbi, 100 tisuća kuna udrugama u obrazovanju i 110 tisuća kuna raspoređeno je udrugama u ostalim područjima.

Prema gradonačelnikovoj odluci najviše je novaca dobilo Društvo naš djeca Pazin i to u području odgoja i obrazovanja 50 tisuća kuna za redovne programe, 16 tisuća kuna za projekt "Pepe i prijatelji", 11 tisuća kuna za projekt "Rano pijenje mladih i njegova prevencija te 50 tisuća kuna za Prosinačke svečanosti koje se financiraju iz svote namijenjene ostalim područjima. U području odgoja i obrazovanja Radio klub Pazin dobio je 11 tisuća kuna za redovitu djelatnost, te 7,85 tisuća kuna za projekte i manifestacije. Udruga VikalIsrea dobila je 2,15 tisuća kuna, a Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika mons. Antuna Heka dvije tisuće kuna.

U području kulture po 30 tisuća kuna dobile su udruge Mali veliki čovjek za festival "Sedam dana stvaranja", udruga TradeInEtno za istoimeni festival i Folklorno društvo Pazin. Mješoviti pjevački zbor "Roženice" za redovnu djelatnost, projekte i manifestacije dobio je 26 tisuća kuna, a Društvo likovnih stvaratelja Pazin 20 tisuća kuna. Hrvatsko kulturno mladenačko društvo "Naša sloga Trviž 1911." dobilo je ukupno pet tisuća kuna. Udruga Albus je za Festival fantastične književnosti dobila četiri tisuće kuna, pazinska Katedra Čakavskog sabora tri tisuće kuna, a dvije tisuće kuna dodijeljene je Udruzi glazbena fabrika Poreč za Pazinske glazbene večeri.

U području socijalne skrbi i zdravstva 60 tisuća kuna dobila je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre za Poludnevni boravak u Pazinu. Društvo tjelesnih invalida Pazin dobilo je 25 tisuća kuna, a Gradska udruga umirovljenika 21 tisuću kuna, Udruga antifašista dobile je 16 tisuća kuna, Udruga Agropadova 15 tisuća kuna, a Siguran kuća Istra 10 tisuća kuna. Sindikat umirovljenika Pazin dobio je 11 tisuća kuna, a Klub liječenih alkoholičara osam tisuća kuna.

Mnoštvo udruga

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju dobila je devet tisuća kuna, Udruga gluhih i nagluhih Pazin šest tisuća kuna, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Motovun pet tisuća kuna, a četiri tisuće kuna Udruga logos Media. Po dvije tisuće kuna dobili su Društvo distrofičara Iastre, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga sv. Vinka Paulskog i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Pazinštine.

Od sredstava namijenjenih ostalim područjima pazinski azil za napuštene životinje "Happy and" dobio je 25 tisuća kuna, Udruga pčelara "Lipa" dobila je 22 tisuća kuna. Speleološko društvo "Istra" dobilo je osam, a udruga "Istramet" pet tisuća kuna. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter