Pazinski poduzetnici i maturanti zajedno razvijaju svoj grad


U pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile održan je prvi susret "Poduzetnici u školi" tijekom koje je 12 trgovačkih društava i obrta iz Pazina učenicima završnih razreda predstavilo svoje djelatnosti. U okviru završne konferencije Unapređenja sadržaja elektrotehničke grupe predmeta USGEP, financiranog sredstvima EU, održan je u školi protekle godine prvi Sajam poslodavaca elektrotehničke struke, na kojem su poslodavci s Pazinštine, Labinštine i Poreštine imali prilike učenicima predstaviti svoje djelatnosti.

Približiti sektor gospodarstva učenicima

- Sajam je organiziran s ciljem približavanja gospodarskog sektora učenicima i nastavnicima prema razvoju sinergije i bolje pripreme učenika za realne potrebe tržišta rada, rekao je ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Josip Šiklić.

Tako se na temelju pozitivnih iskustava 1. Sajma poslodavaca rodila ideja o nužnosti bolje povezanosti obrazovanja i potreba gospodarstva. Na tomu je, kaže Šiklić, najviše ustrajala Loredana Jurman Papišta, uspješna voditeljica pazinske tvrtke "Eltor". Obraćajući se maturantima Šiklić je izrazio uvjerenje kako će im predstavljanje djelatnosti pazinskih poduzetnika olakšati izbor budućeg zanimanja i životnog opredjeljenja. Vjeruje kako će prezentacije djelatnosti i potrebe na lokalnom tržištu rada sadašnjim maturantima pružiti saznanja o mogućnostima zapošljavanja, ali i samozapošljavanja.

Susret maturanata i poduzetnika otvorio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić naglasivši kako je još jedna poduzetnička inicijativa pala na plodno tlo. To, nastavio je, najbolje govori kako se samo zajedništvom mogu rješavati problemi. Uvjeren je kako će učenici kroz prezentacije doznati koji se poslovi nude i odlučiti u kojem smjeru krenuti njihovo obrazovanje, kao i za koje će se zanimanje opredijeliti. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter