Pazinski invalidi najbolji na festivalu rekreacije

Pobjednici Drugog festivala sportske rekreacije za osobe s invaliditetom
Pobjednici Drugog festivala sportske rekreacije za osobe s invaliditetom

U Društvenom centru Veli Jože, Društvo tjelesnih invalida Pazin održalo je pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina 2. festival sportske rekreacije za osobe s invaliditetom. U šest pojedinačnih disciplina natjecalo se 36 rekreativaca iz društava tjelesnih invalida Pazina, Rovinja, Rijeke i Kopra te korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Motovun" iz Brkača.

U stolnom tenisu zlatnu je medalju osvojio Severino Lanča iz Brkača, srebrnu Klaudio Foško iz Pazina, brončana je također ostala u Pazinu, a osvojio ju je Ivan Horina. U pikadu je zlato osvojio Tihomir Srblin iz Pazina u pratnji Josipa Srblina, srebro je osvojio Josip Grabar iz Kopra, a broncu Filip Marić iz Rovinja.

U bacanju loptice u koš najbolji je bio Lučano Nadišić iz Pazina, drugo mjesto i srebrnu medalju odvojila je Biserka Medica iz Rijeke, a brončani je u ovoj disciplini bio Pazinac Klaudio Foško. Lučano Nadišić iza Pazina bio je najbolji u gađanju kolutovima, za njim je bio Filip Marić iz Rovinja, a bronca je pripala Gracijanu Turčinoviću iz Pazina.

U rušenju čunjeva zlatnom se medaljom okitio Danijel Bradišić iz Rijeke, srebrni je bio Vilim Močibob iz Pazina, a broncu je osvojila Silvana Ladavac, također iz Pazina.

U najatraktivnijoj igri, poligonu spretnosti - vožnji u invalidskim kolicima najspretniji je bio Nikola Valenta iz Pazina, srebro je pripalo Gracijanu Turčinoviću, također iz Pazina, a bronca je bronca je otišla u Kopar Damjanu Žerjanu.

Na otvorenju festivala nastupila je mlađa sekcija Folklornog društva Pazin, a predsjednik DTI-ja Pazin Gracijano Turčinović istaknuo je značaj ovog festivala, kojim osobe s invaliditetom kroz sportsko-rekreacijske aktivnosti razvijaju pozitivnu energiju, stvaraju korisne navike i smanjuju patološke oblike ponašanja i reagiranja, pa i na taj način pobuđuju pozitivne emocije i razvoj samokontrole.

Ovom je prigodom Udruga invalida iz Kopra, u povodu desete obljetnice pazinskog DTI-ja, domaćinima darovala grafiku svog člana, koju je izradio uz pomoć usta.

Društvu tjelesnih invalida Pazin u organizaciji su pomogli Reginex i Pekara Arena, volonteri, članovi Kluba mladih Pazina, Kristina Zović i voditelj službenog dijela programa Zvonimir Blažević. Na kraju, nakon podijele medalja, uz zajednički ručak sudionike 2. festivala zabavljao je Big band Doma Brkač, sastavljen od korisnika i radnika Doma u Brkaču. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter