Pazinski IDS i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali sporazum o suradnji

Renato Krulčić, Dragan Šipraka i Vinko Stihiović s predstavnicima umirovljenika  (M. RIMANIĆ)
Renato Krulčić, Dragan Šipraka i Vinko Stihiović s predstavnicima umirovljenika (M. RIMANIĆ)

Istarski demokratski sabor i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali su u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim sporazumom, HSU daje punu podršku kandidatu IDS-a za gradonačelnika Pazina Renatu Krulčiću, a IDS i HSU imat će zajedničku listu za Gradsko vijeće. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka, predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović, predstavnici Matice umirovljenika Pazin i Sindikata umirovljenika te brojni umirovljenici.

Šipraka je istaknuo kako je ovaj sporazum logičan slijed uspješne i dugogodišnje suradnje IDS-a i HSU-a u Pazinu, koji su posljednjih godina učinili mnogo u promicanju interesa za osoba starije životne dobi na Pazinštini. "Povjerenje je izgrađeno kroz zajedničko sudjelovanje u radu Gradskog vijeća, kroz međusobno uvažavanje želja i mogućnosti", istakao je Šipraka osvrnuvši se na prioritetan projekt, a to je izgradnja doma za umirovljenike. "Ove godine bit će izrađen projekt i ishodit će se lokacijska dozvola, a sljedeće godine kreće izgradnja, te ćemo u 2020. zajedno otvoriti vrata novog doma za umirovljenike", istakao je Šipraka.

Vinko Stihović izrazio je zadovoljstvo ovim sporazumom i dodao: "IDS se kroz sve ove godine pokazao kao siguran partner koji uvažava želje umirovljenika te kroz dijalog i otvoren pristup potvrdio povjerenje u mnogo navrata". Podršku u izgradnji doma, kao i podršku u svim ostalim programima koje Grad Pazin provodi kroz pisma namjere i sporazume o suradnji, dali su Matica umirovljenika i Sindikat umirovljenika. Takvo zajedništvo svjedoči o važnosti ovog sporazuma, kazao je Stihović.

Renato Krulčić zahvalio je HSU, Matici umirovljenika i Sindikatu umirovljenika naglasivši da je briga o umirovljenicima i unaprjeđenje kvalitete njihova života obaveza i odgovornost koje se rado i spremno prihvaćamo. (Mirjan RIMANIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter