Pazinski Hlapić na zagrebačkom Interliberu

(D. ŠIŠOVIĆ)
(D. ŠIŠOVIĆ)

Uključujući se u obilježavanje stotog rođendana jednog od najomiljenijih dječjih književnih likova u hrvatskoj književnosti, šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić, glumačka družina pazinske Gradske knjižnice je na zagrebačkom Interliberu izvela svoju predstavu "Šegrt Hlapić iz drugog kuta".

Ova je pazinska predstava inače nastala tijekom lanjskog projekta Bajkomanija pazinske Gradske knjižnice, a do danas je već više puta izvođena u Pazinu i po školama Pazinštine, na pulskom Monte Libriću, na ogulinskom Festivalu bajki i u drugim prigodama, pa je od Knjižnica grada Zagreba, ustanove koja organizira i koordinira Mjesec hrvatske knjige, u Pazin stigao poziv da se predstava pokaže i na zagrebačkom sajmu knjiga.

"Drugi kut" istaknut u naslovu predstave je onaj majstora Mrkonje, koji u predstavi kroz naraciju ravnateljice pazinske knjižnice Iva Ciceran iz Hlapićevih zgoda izvlači korisne životne pouke. Naraciju prati kazalište sjena u kome s druge strane osvijetljenog platna pantomimom i siluetama radnju dočaravaju pazinski učenici Magdalena Anđelini, Marta Jedrejčić i Aleks Grubiša, dok knjižničarka Marina Marušić tijekom predstave izvodi songove. Završni song bio je i poziv na ples mladoj publici koja je na Interliberu na štandu Mjeseca hrvatske knjige gledala predstavu s velikim zanimanjem i sretni ishod pozdravila toplim pljeskom. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter