Pazinski DTI: S poezijom u goste

Ester Fatur Grgurić, Gracijano Turčinović i Dragan Gortan (Snimio Davor ŠIŠOVIĆ)
Ester Fatur Grgurić, Gracijano Turčinović i Dragan Gortan (Snimio Davor ŠIŠOVIĆ)

Pazinsko Društvo tjelesnih invalida predstavilo je na konferenciji za novinare svoj projekt "Pjesnici u gostima", kojim će se članovi literarne sekcije Društva tijekom ove godine predstaviti nizom javnih nastupa, a možda objaviti i zajedničku pjesničku zbirku. Prisustvovale su i članice Lions kluba iz Poreča, koji ovaj projekt pazinskog Društva pomaže s 3.000 kuna, te je pjesnicima angažiranima u projektu upućen poziv da svoje stvaralaštvo predstave 5. veljače u Poreču.

Kako je najavio predsjednik Društva Gracijano Turčinović, prvi nastup u sklopu projekta "Pjesnici u gostima" održat će u petak, 25. siječnja u mjesnoj čitaonici u Svetom Petru u Šumi, slijede već dogovoreni nastupi 8. veljače u Cerovlju i 14. veljače, za Valentinovo, u Motovunu. Tijekom godine pjesnici iz pazinskog Društva tjelesnih invalida predstavit će se i u drugim općinama Pazinštine, no posjećivat će i škole, bolnice, domove za stare i nemoćne, dnevne boravke za starije osobe, te u svakoj prigodi, uz književnu večer koju će voditi Ester Fatur Grgurić, povesti i razgovor o položaju invalidnih osoba.

Turčinović je napomenuo da se, uz donaciju porečkog Lions kluba, ovaj projekt financira i redovnim potporama Društvu iz proračuna Grada Pazina, općina Pazinštine i Istarske županije, a njegovo provođenje na terenu bit će sada uvelike pospješeno nabavkom kombija. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter