Pazinski dogradonacelnik u sukobu interesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

To je pogreška Povjerenstva, to nije istina, to je notorna laž, prva je reakcija pazinskog dogradonacelnika Ivice Gržinica na najnoviju odluku državnog Povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa prema kojoj ovaj pazinski dužnosnik, uz dužnosnike lokalne samouprave iz Jastrebarskog, Sinja, Nina, Privlake, Dugopolja i Baške Vode, treba platiti kaznu od 10.000 kuna zato jer "nije svoja primanja uskladio sa zakonom".

Gržinic se prisjeca da su iz Povjerenstva prošle godine tražili pojašnjenja o njegovim funkcijama i naknadama koje za njih prima, da im je sve objasnio i mislio da je time sve riješeno, pa ga je ova "odrezana" kazna u najmanju ruku zaprepastila.

Povjerenstvo naime navodi da Gržinic kao zamjenik pazinskog gradonacelnika prima mjesecnu naknadu od 2.250 kuna (za što i Gržinic kaže da je tocno) te da povrh toga prima i "naknadu od poduzeca Puris u iznosu od 78.000 kuna godišnje", za što Gržinic kaže da je netocno i da mu nije jasno "odakle je Povjerenstvo to izvuklo".

Gržinic, naime, nema nikakve veze s tvrtkom Puris, on je zaposlen u poduzecu Kamen u kojem prima mjesecnu placu u iznosu od prosjecno 5.500 kuna, i od dodatnih primanja ima još jedino dogradonacelnicku naknadu od spomenutih 2.250 kuna, što bi dakle sveukupno iznosilo 7.750 kuna mjesecno.

Ono što je Povjerenstvo vjerojatno krivo shvatilo, pretpostavlja Gržinic, je njegova funkcija direktora u Biciklistickom klubu Meridiana-Kamen, kako se ovaj klub danas zove, a u vrijeme predaje imovinskih kartica zvao se BK Puris-Kamen, prema tada aktualnom klupskom sponzoru. Ovu funkciju medutim Gržinic obavlja volonterski i za nju ne prima nikakvu naknadu, iako bi prema Statutu kluba imao pravo na naknadu od tisucu kuna mjesecno.

- Direktor sportskog kluba nije isto što i direktor poduzeca, stvarno ne znam odakle su izvukli podatak o 78.000 kuna kako su neke novine objavile, kada cijeli naš Klub ne dobiva toliko, a kamoli da bi toliki iznos mogao dobivati pojedinac. I ovu i mnoge druge sportske funkcije obavljam volonterski, i to mi je sada nagrada za 40 godina volontiranja. Još bih se nekome trebao pravdati?, ogorcen je Gržinic, najavljujuci da ce se, kada podrobnije prouci odluku Povjerenstva svakako žaliti.


Podijeli: Facebook Twiter