Pazinski branitelji dobili svoje prostore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata Pazinštine dobila je prostorije u nekadašnjoj vojarni Veli Jože.

- U godini u kojoj obilježavamo 20. obljetnicu utemeljenja 154. brigade HV dobili smo stalnu adresu i to u Ulici 154. brigade, rekao je na otvaranju prostorija Josip Šiklic, predsjednik UHBDR-a Pazinštine.

Ovime je realizirano još jedno od programskih nacela UHBDR-a Pazinštine, medu kojima je bilo imenovanje jedne ulice po 154. brigadi, te ulice ili trga po poginulom branitelju Kristijanu Ladavcu, što je takoder ostvareno. Šiklic je posebno zahvalio Klaudiju Sinkovicu, tajniku UHBDR-a Pazinštine, koji se najviše založio za uredenje ove prostorije.

- Ovaj je prostor udruzi dodijeljen prije dvije godine, a u suradnji s gradskim službama uspješno je i primjereno uredena ova donedavno devastirana prostorija, dodao je Sinkovic.

Prema troškovniku koji je sastavio Pazin d.o.o. investicija je procijenjena na 30 tisuca kuna, a uspješno je realizirana zahvaljujuci pomoci brojnih sponzora i clanova UHBDR-a Pazinštine. Ovime su stvoreni uvjeti za rad, sastajanje i druženje svih clanova UHBDR-a Pazinštine, zakljucio je Sinkovic.

Pazinski gradonacelnik Renato Krulcic zadovoljan je što je ureden prostor koji je Grad ustupio braniteljima, ali i time što je primjerno ureden još jedan prostor u nekadašnjoj vojarni koju je država ustupila jedinici lokalne samouprave.

- Ova vojarna, u kojoj djeluju mnoge udruge, veleucilište i Šumarski institut, svijetao je primjer kako Grad upravlja nekadašnjom državnom imovinom, dodao je Krulcic.

Suborcima je na novouredenom prostorijama cestitao Miro Sošic, predsjednik porecke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, naglasivši da je ovime stvoren preduvjet za kvalitetniju suradnju, druženja i zajednicke aktivnosti branitelja.


Podijeli: Facebook Twiter