Pazinske Roženice oduševile slovačku publiku

Pazinske Roženice u Slovačkoj
Pazinske Roženice u Slovačkoj

Pazinski mješoviti pjevački zbor Roženice vratio se s vrlo uspješnog gostovanja u Slovačkoj, gdje je u gradu Spišska Nova Ves sudjelovao u tradicionalnom božićnom koncertu "Tiha noć" zajedno s domaćinima, Mješovitim zborom Chorus Iglovia. Ovaj slovački zbor već godinama na svoje božićne koncerte poziva zborove iz inozemstva, a Roženice su prvi zbor iz Hrvatske koji je imao tu čast.

Roženice su, pod ravnanjem Ines Kovačić Drndić, na ovom koncertu nastupile s tradicionalnim božićnim pjesmama iz hrvatskih krajeva, te popularnim skladbama drugih naroda i autora, a svoj dio koncerta završili su, praćeni ovacijama publike, veselom i plesnom slovačkom narodnom pjesmom "Tancuj, tancuj". Domaći zbor Chorus Iglovia nastupio je sa sakralnim programom čeških i slovačkih autora, te poznatim božićnim melodijama poput Berlinove "White Christmas". Nakon finala odnosno zajedničkog izvođenja tradicionalne hrvatske božićne pjesme "Radujte se narodi" publika je na oba koncerta tražila i bis, što su zborovi zdušno prihvatili izvevši zajedno najpoznatiju božićnu pjesmu "Tiha noć".

Novopečeno prijateljstvo zborova iz Pazina i Spišske Nove Vesi nastavit će se i budućim suradnjama, a prva prilika za to bit će idućeg listopada u Istri kada će zbor Chorus Iglovia sudjelovati na drugom međunarodnom festivalu zborova Musica Sacra u Vrsaru. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter