Pazinske odbojkašice i košarkašice počele pripreme


U sjeni PEUB-a neki su sportski klubovi Pazina počeli pripreme za predstojeću ligašku sezonu. Svoje su igračice okupili treneri pazinskih odbojkašica i košarkašica s kojima rade na fizičkoj spremi i uigravanju. Odbojkašice za predstojeću drugoligašku sezonu svoje pripreme odrađuju u dvorani OŠ V. Nazor. Treneri Elvis Jurić i Kristina Jurić imaju na raspolaganju 18 igračica.

Za razliku od protekle sezone, u kojoj se i nisu baš proslavile, ove se godine najprije išlo na ekipiranje seniorki. Pridruženo je nekoliko cura iz mlađih kategorija, a veliki dobitak za pazinske odbojkašice je povratak Petre Krizmanić koja je igrala u Grobničanu, te reaktiviranje Mare Ladavac i Ive Bažon iz zlatne generacije pazinske odbojke. Jedini odlazak najavila je Neva Ljuština koja će se u Kostreni pridružiti još jednoj Pazinjanki, Katerini Černjeka.

Sukladno ovakvim promjenama u klubu se nadaju da bi nadolazeća sezona trebala biti povratnička u vrh drugoligaškog društva.

Kod košarkašica Pazina također se zahuktavaju pripreme koje će ih dovesti na željenu razinu forme. Prošlogodišnje prvakinje B-1 lige, a isto tako superiorne na županijskoj razini u konkurenciji juniorki i kadetkinja, zatekli smo kako treniraju na vanjskom igralištu OŠ V. Nazor. Prisutno je bilo petnaestak igračica koje su iznijele teret spomenutih liga minule sezone.

U međuvremenu, tijekom ljetnih mjeseci najprije su izborile put u Split na završnicu Sportskih igara mladih u uličnoj košarci, a tamo sredinom prošlog mjeseca i pokorile konkurenciju uzrasta 1994 . i mlađih. Pobjednički pehar Lea Miletić, Katarina Belac, Irjana Flegar i Martina Buretić podignule su nakon slavlja nad protivnicama iz Slavonskog Broda. U Splitu su nastupile i pazinske igračice rođene 1997. godine i mlađe, koje su osvojile četvrto mjesto.

Prema viđenom na treningu nesumnjivo je da su spomenuti ljetni rezultati uvertira u još jednu dobru sezonu. (M. PILAT) 


Podijeli: Facebook Twiter