Pazinske mažoretkinje nagrađene već na prvom nastupu

Pazinske mažoretkinje s voditeljicom Vedranom Ružić
Pazinske mažoretkinje s voditeljicom Vedranom Ružić

Proteklog vikenda u Buzetu je održano kvalifikacijsko natjecanje za svjetsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se u kolovozu održati u Pragu. Na natjecanju se okupilo osam skupina sa stotinjak plesačica iz Zagreba, Pazina, Opatije, Vodica, Martinske Vesi, Posavskih Bregi, Buzeta i Roča.

Pazinske mažoretkinje, iako djeluju svega pet mjeseci, osvojile su dva druga i dva treća mjesta. U kategoriji duo štap za kadetkinje treću nagradu osvojile su Ena Bulić i Teodora Pilat, a u konkurenciji juniorki, također u kategoriji duo štap, drugo mjesto osvojile su Nicole Sirotić i Hana Stanković.

U kategoriji mini pom-pon formacije pazinske juniorke osvojile su treće, a velike pom-pon formaciju kadetkinje se okitile srebrom, zapravo drugim mjestom. Isti je dan održano i plesno natjecanje za učenice osnovne škole na kojem su pazinske plesačice osvojile prvo mjesto i to za koreografiju "Bijeg" koju je osmislila Vedrana Ružić.

Velika zasluga za uspjeh mažoretkinja i plesačica pripada i njihovoj voditeljici Vedrani Ružić koja već 16 godina vodi Plesnu skupinu "The spirit". Pazinske mažoretkinje djeluju neovisno od spomenute plesne skupine iako su neke plesačice i mažoretkinje, a podijeljene su u dvije skupine, odnosno kategorije, ovisno o godištu, na kadetkinje i juniorke.

Trenutno pazinske mažoretkinje okupljaju 17 plesačica od sedam do 13 godina. Mjesta još ima, pa su sve djevojke koje se žele uključiti u njihovo društvo, dobrodošle, dodaje Ružić. Poticaj za osnivanje mažoretkinja u Pazinu Ružić je, kaže, dobila od Opatijskih mažoretkinja. Ideja joj se svidjela i tako je oformila mažoretkinje koje su u kratkom vremenu, bez vlastitih prostorija za vježbanje ostvarile doista zapažene rezultate.

Mažoret ples zahtjeva, zbog bacanja štapova, prostor s visokim stropom, pa je trenutno adekvatan im prostor za vježbe dvorana Poliklinike Medico u Pazinu. Stoga se Ružić nada kako će se u novoj gradskoj sportskoj dvorani naći koje mjesto i termin za mažoretkinje. (M. RIMANIĆ) 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.                                          


Podijeli: Facebook Twiter