Pazinska Veja na turneji u Francuskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska etno grupa Veja u subotu krece na francusku turneju koja ce potrajati do 9. travnja. Prvi ce koncert bend, u sastavu Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernic, Ljuban Rajic, Sebastijan Demark i Marijan Jelenic, odsvirati vec u srijedu na otvorenom kraj rijeke Seine u Parizu.

Iduceg dana gostuju u gradu Bures sur Yvette u pokrajini Ile de France, a u petak ponovo u Parizu, ali ovog puta u znamenitom klubu New Morning. Turneja završava nedjeljnim nastupom u mjestašcu Toussonu gdje ce medu ostalim za domacine i publiku pripremiti tradicionalni istarski rucak. Osim koncerata planiraju studijsko snimanje s francuskim brass bendom Les Lapins Superstars.

Turneja je ocekivana posljedica dugogodišnje suradnje glazbene agencije Pro music ciji je vlasnik Saša Farkaš, ujedno i clan Veje, s francuskom udrugom Aolf koja se bavi kulturnom razmjenom. Vec pet godina u Pazinu redovno gostuju pariški bendovi raznih žanrova, pa je turneja Veje svojevrsni uzvratni posjet.

Zajedno s producentom Marijanom Jelenicem pazinski bend trenutno radi na svom prvom albumu cija ce promocija biti tijekom lipanjskog TradInEtno festivala u Pazinu. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter