Pazinska vecer maturanata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalna maturalna zabava vec je desetljecima najsvecaniji trenutak u školskoj godini za maturante pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. Ovim je dogadajem u subotu u pazinskom Spomen domu zadnju godinu svoga srednjoškolskog školovanja obilježilo 125 maturanata iz tri odjeljenja opce gimnazije, te po jednog odjeljenja upravnih referenata i tehnicara za elektroniku.

U Spomen domu se okupilo još nekoliko stotina uzvanika: profesora, roditelja, clanova obitelji. Središnji dogadaj veceri bilo je svecano predstavljanje maturanata na pozornici velike dvorane Spomen doma i zajednicko pjevanje Gaudeamusa.

Uslijedilo je nekoliko prigodnih govora. "Sada kada ih javno proglašavamo zrelima i kada ih simbolicno upucujemo u život, makar nešto prije državne mature i završnog ispita, istaknimo da je znanje, koje su stjecali u našoj ustanovi u protekle cetiri godine je jedino na svijetu što se nikada ne može izgubiti, ono je i osnova njihove dobre buducnosti", istaknuo je ravnatelj Gimnazije Josip Šiklic.

U nastavku svecane veceri pjevalo se, izvodilo skeceve, plesalo, zabavljalo, te se u ponoc kušalo maturantsku tortu.


Podijeli: Facebook Twiter