Pazinska knjižnica se zatvara zbog radova

Sanirat će se pod (S. BENIĆ)
Sanirat će se pod (S. BENIĆ)

Svoja vrata od ponedjeljka, 10. rujna, do 15. listopada zatvara pazinska knjižnica. Razlog su obimni radovi u njenim prostorijama u Spomen domu gdje djeluje od 1981. bez značajnijih zahvata.

Kako za vrijeme dok knjižnica neće raditi njihovih gotovo dvije tisuće korisnika s Pazinštine ne bi bilo zakinuto, do kraja tjedna može se posuditi čak šest knjiga na dva mjeseca, dvostruko više od uobičajenog.

Ovo će biti prvo obimnije ulaganje u knjižnicu, čak ako se u obzir i uzme poboljšanje rasvjete 2009. odrađeno vlastitim sredstvima. Bit će kompletno saniran pod knjižnice i obojani zidovi dok se zbog recesije odustalo od radova na stropu i ugradnje podnog grijanja. U planu je skinuti oštećeni tepison kao i plutene ploče koje se nalaze ispod. Umjesto toga bit će postavljena keramika koja može podnijeti teret polica s knjigama.

Knjižnica je lani konkurirala za sredstva Ministarstva kulture te joj je odobreno 100 tisuća kuna. Grad Pazin odobrio je 70 tisuća kuna dok se još toliko namjerava prikupiti od sedam općina Pazinštine. Troškovnik radova je 220 tisuća kuna. (S. BENIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter