Pazinska fešta Rim: Na trgu Grdović, iza kina Šajeta

Ranka Šepić i Armando Lušetić
Ranka Šepić i Armando Lušetić

"Evo mene, moji ljudi…" pjevat će u subotu navečer na pazinskom Trgu slobode zadarski pjevač Mladen Grdović u sklopu zabavnog programa tradicionalne vjersko-pučke fešte Rim.

Prije njegova nastupa, koji je predviđen u 23 sata, nastupit će Alfa Time bend i Sergio Pavat, najavila je na konferenciji za novinare maloj gradskoj vijećnici savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Ranka Šepić dodavši da će večernji program započeti u 18.30 nastupom plesača brazilskog borbenog plesa capoeira iz Rijeke.

Nastavit će se s plesačima zumbe iz pazinske skupine Roxy dance, nastupima dječjih pjevača iz udruge Mali veliki mikrofon te žonglerima vatrom.

Na jutarnjoj špici istog dana od 9.30 do 11 na istom će trgu nastupiti Limena glazba Pazin te klapa Bukaleta koja će najaviti nedjeljnu "Večer hrvatskih klapa" u Trvižu i harmonikaši najavljujući susret "Harmonike u Polju" koji će se održati 10. kolovoza.

Ove se godine odustalo od organizacije Pazin gastro-showa, jer je u svibnju održana slična manifestacija Gastro-okusi Istre. U vrtu franjevačkog samostana još u petak će se održati procesija i koncelebrirana misa u povodu vjerske svetkovine Rima.

Memorijalno-humanitarni turnir "Igor Stranić-Igy" odigravat će se od četvrtka do subote na igralištu osnovne škole, dok će se na tamošnjem košarkaškom igralištu u petak i subotu održati turnir u uličnoj košarci za kategorije mlađih naraštaja i seniora, najavio je tajnik Zajednica sportskih udruga Grada Pazina Armando Lušetić te dodao da se za košarku prijavilo već 30-ak ekipa.

U petak će se na igralištu Istarskih cesta u Rogovićima s početkom u 19 sati odigrati revijalni malonogometni turnir na kojem će nastupiti predstavnici policije, svećenika, sudaca, Grada Pazina, Istarskih cesta i Radio Istre.

Iza kina: The Shaiones, Sida, Greenfly, Alarm i Bez identiteta

Iza kina ime je koncerta alternativnih bendova koji će se u subotu s početkom u 22 sata održati na platou iza (ili ispred) bivšeg kina u Ulici Narodnog doma. Sviraju The Shaiones - opatijsko-riječki bend Dražena Turine Šajete te pazinski punk-rock bendovi Sida, Greenfly, Alarm i Bez identiteta.

Koncert se u organizaciji Grada Pazina, Kluba mladih i Savjeta mladih organizira i u povodu Međunarodnog dana prijateljstva. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter