Pazinska EuroVita od Unije dobila 155 tisuća eura

Andrea Pančur i Denis Ivančić na konferenciji za novinare (M. RIMANIĆ)
Andrea Pančur i Denis Ivančić na konferenciji za novinare (M. RIMANIĆ)

Pazinska tvrtka EuroVita d.o.o. dobila je Europske unije bespovratno 155 tisuća eura za projekt "Modernom i efikasnom proizvodnjom do bolje konkurentnosti", čiji su dovršetak jučer na konferenciji za novinare predstavili direktor Denis Ivančić i voditeljica projekta Andrea Pančur. Oni su predstavili i proizvodni pogon u koji su uložena sredstva EU, a namijenjen je proizvodnji visokokvalitetnih dodataka prehrani.

U planu i novo zapošljavanje

EuroVita se od 2008. bavi razvojem, proizvodnjom, distribucijom i izvozom farmaceutskih proizvoda, a zahvaljujući bespovratnim sredstvima Europske Unije preselila je u veći prostor i investirala u proizvodnju. Sada je u planu proizvodnja i lansiranje novih proizvoda na tržište, otvaranje novih tržišta i zapošljavanje novih djelatnika, rekla je Pančur. EuroVita je ovaj projekt prijavila na natječaj u sklopu programa "Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva" koji je financiran u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku - Regionalna konkurentnost. Cilj natječaja bilo je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika kroz ulaganja u energetski učinkovite tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima.

Širenje u europske zemlje

U konkurenciji s više do 1000 zaprimljenih projekata, EuroVita je s još 52 poduzetnika postala korisnik bespovratnih EU sredstava.

Tvrtka trenutno zapošljava devet djelatnika, a u planu je zapošljavanje 30 ljudi koji će raditi u tri smjene. Tijekom protekle četiri godine otvorene su i tvrtke EuroVita Slovenija, EuroVita Bosna, EuroVita Srbija i EuroVita Švicarska koja s poslovanjem kreće u rujnu ove godine. U planu je otvaranja EuroVite u Italiji i Mađarskoj, a sljedeće godine i u Americi. Tvrtka izvozi u Slovačku, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, a u tijeku su pregovori za izvoz u Alžir, Ukrajinu, Tursku i Iran.

EuroVita trenutno na tržištu ima 16 proizvoda, a u planu je do kraja godine plasman još 45 proizvoda. Osim ekonomskog razvoja, tvrtka se želi razvijati kao društveno odgovorna kompanija i to izgradnjom kvalitetnih odnosa s kupcima, poslovnim partnerima, zaposlenicima, ali i prema okolišu i cjelokupnom društvenom i gospodarskom okruženju, naglašava Pančur. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter