Pazinska etno-grupa Veja objavila svoj prvi CD

Prvi CD etno-grupe Veja
Prvi CD etno-grupe Veja

Popularna pazinska etno-grupa Veja upravo je objavila svoj dugo najavljivani i željno očekivani prvi album odnosno CD, naslovljen "Dolina mlinova". Album sadrži deset pjesama, već dobro poznatih posjetiteljima njihovih brojnih koncerata: "Črni orko", "Zelen bor", "Predi, predi hći moja", "Anka", "Biži, biži maglina", "Marija", "Jene mi noći", "Bela bruneta", "Dolina mlinova" i "Mila moja". Sve su pjesme Vejini osebujni aranžmani tradicionalnih istarskih napjeva osim instrumentalne "Doline mlinova" kojoj je autor Dario Marušić, i pjesme "Črni orko" za koju je tekst napisala Gorana Družeta.

Album je sniman u Puli i Pazinu, miksan u Puli i Zagrebu, za tonsku obradu zaslužni su Filip Vidović, Konrad Lovrenčić i Marijan Jelenić koji je i glazbeni producent "Doline mlinova". Album je likovno oblikovao Ivan Babić, a Gea Vlaketić autorica je crteža na etiketi CD-a. "Dolina mlinova" objavljena je u vlastitoj nakladi od tisuću primjeraka, a CD-u je priložen i letak s tekstovima pjesama u izvorniku, i s kratkim objašnjenjima pjesama na engleskom jeziku.

Grupa Veja je inače osnovana 2007. godine, a u današnjoj postavi sviraju Goran Farkaš (vokal, mih, kaval, tambura, vijulin, gajde), Marko Pernić (vokal, harmonika), Saša Farkaš (gitara, udu), Ljuban Rajić (cajon, udaraljke, vokal) i Sebastijan Demark (bas). Veja uskoro kreće i s nizom promocija svog prvog nosača zvuka, koji će zasigurno obradovati njihove brojne obožavatelje u Istri i daleko izvan nje. (D. ŠIŠOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter