Pazinom rekordnih 430 trkača


Vidljivo zadovoljstvo na licima organizatora iz SD Trickeri ispratilo je u nedjelju iz pazinske kotline sudionike treće runde dvanaeste sezone Istarske zimske lige u trčanju.

Kako i ne bi, pao je rekord utrke po broju natjecatelja, a pao je i rekord staze dugačke 7000 metara. Konačne brojke govore da je u srcu Istre treću postaju, od devet planiranih ove zime, pohodilo čak 430 rekreativaca – zaljubljenika u trčanje, a kada se tome pridoda i 100-tinjak "klinaca" koji su istrčali dječje utrke prije toga, ispada "puna šaka brade" za domaćina. Porečane od prije dva tjedna nisu nadmašili (487), no podignuta je ljestvica ostalima, pa Medulin sljedeće kolo i ostale destinacije nakon toga imaju sada dodatni izazov.

Koliko je pak "rekreativan" rezultat 24:32 minuta, uklesan kao novi rekord staze dalo bi se raspravljati, posebno ako se uzme u obzir konfiguracija staze i onaj njezin najteži dio, Rimski put uz Pazinčicu do pazinskog Kaštela. Postavio ga je Toni Božac iz Istre, koji tako nakon tri ovosezonske utrke ima već dvije pobjede, budući da je slavio i na otvaranju u Umagu. Poveo je ujedno 2:1 protiv najljućeg konkurenta, klupskog kolege Tina Sošića koji je jučer drugi dotrčao iz starog dijela grada i ispred Spomen doma prošao ciljnu ravninu s vremenom od 25:15. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter