Pazinka: Vatrogasci kontroliraju vatrenu stihiju


- Požar nije ugašen, ali je pod kontrolom, rekao je novinarima županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac nakon druge sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Pazina sazvane zbog požara u bivšoj hali i skladištu Pazinke.

- Na požarištu je 49 vatrogasaca i 20 vozila, a pazinskim vatrogascima pomažu kolege iz drugih istarskih vatrogasnih društava. Uvjereni smo da se požar neće širiti, a i vremenske prilike nam idu na ruku jer je prestao puhati vjetar, dodao je.

Građanima Pazina danas je iz Stožera bio upućen je apel da ne izlaze na ulice zbog gustog dima, a posebno se to odnosilo na malu djecu i osobe s respiratornim problemima. Također je dojavljeno da se oko 17.30 urušilo skladište u kojem je buknuo požar te je osim gustog dima prijetio i otvoreni plamen.

Nakon ponovne sjednice Stožera održane u 20 sati Dino Kozlevac rekao je da građanima ne prijeti opasnost jer gorenjem PVC materijala ne nastaju otrovni spojevi. No pazinski gradonačelnik Renato Krulčić napomenuo je da bi osjetljivije osobe ipak trebale ostati u zatvorenom (Anđelo DAGOSTIN; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter