Pazinjani pokorili konkurenciju na kronometru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mjesto Kupinecki Kraljevec pokraj Zagreba domacin je cestovnom prvenstvu Hrvatske u biciklizmu. Prvog dana na rasporedu je bila utrka na kronometar, koja se vozila na cesti od Starjaka do Bratine, ukupne dužine 5,5 kilometara. Seniori i vozaci do 23 godine starosti vozili su cetiri kruga ukupne dužine 22 km, a u obje kategorije slavili su biciklisti pazinskog "Puris Kamena".

U kategoriji elite do zlata je stigao Bruno Radotic odvozivši stazu za 29 minuta i 21 sekundu, dok je preostala mjesta na pobjednickom postolju zauzeo dvojac iz "Loborike", koji su sacinjavali David Demanuele i Emanuel Kišerlovski. Demanuele je za pobjednikom zaostao 26 sekundi, dok je njegov klupski kolega bio sporiji minutu i devet sekundi. I dok je Radoticeva pobjeda možda i malo iznenadenje, to se ne bi moglo reci za njegovog klupskog kolegu Luku Grubica, koji je u konkurenciji biciklista do 23 godine slavio s rezultatom 29.24. Uspjeh pazinskih vozaca u ovoj je utrci upotpunio trecim mjestom Domagoj Šaric, dok se izmedu njih dvojice uspio ugurati clan "Loborike" Deni Banicek.

Ocekivali su Pazinjani i odlicje medu juniorima, no njihov adut Marin Andelini ostao je korak do postolja u utrci u kojoj je trijumfirao Šibencanin Marko Barbir, a broncu za "Pulu" osvojio Boris Legovic. Medu kadetima i pocetnicima Istrani nisu uspjeli stici do odlicja, a najbrži su bili Pavel Potocki (Stubaki), odnosno Filip Cengic (Sokol Cestorad).

U subotu ce se na prvenstvu, koje organizira BK "Sokol", održati cestovne utrke u kategorijama pocetnika, kadeta, veterana i žena, a sutra one u juniorskom i seniorskom uzrastu.


Podijeli: Facebook Twiter