Pazinjani Pazinu za dan grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja Dana grada Pazina, danas je održana svecana sjednica pazinskog Gradskog vijeca na kojoj je najvece priznanje odnosno Grb grada Pazina uruceno pazinskoj gradskoj knjižnici, koja je nedavno obilježila sto godina postojanja.

Djelatnice Gradske knjižnice Pazin zajedno s mališanima koji su ove godine bili polaznici njihovih radionica u srijedu su u povodu Dana grada na glavnom gradskom trgu gradanima predstavili djelatnost knjižnice, kao i produkte plodonosnih radionica.



Dijelili su promotivne letke izdane u povodu stote godišnjice utemeljenja pazinske knjižnice te po simbolicnim cijenama prodavali magnete za hladnjake s motivima grba grada, cvijeca i ribica te nosace zvuka s pjesmama koje su skladali, uglazbili i otpjevali na radionicama knjižnice. Kako bi promovirali domacu književnu i publicisticku produkciju takoder su izložili knjige pazinskih autora.

Mališani iz Djecjeg vrtica «Olga Ban» prolaznicima su dijelili poljsko cvijece cestitavši im tako Dan grada Pazina koji je upravo navršio 1027 godina.

U uvezivanju kitica cvijeca pomogle su im odgajateljice, a darovano cvijece mnoge je Pazinke i Pazince uveselilo i razdragalo. Osim darivanja cvijeca, mališani su raznobojnim kredama oslikali dio poplocenja Trga slobode, kao i dvorišni zid «donjeg» odjeljenja gradskog vrtica.


Podijeli: Facebook Twiter