Pazinjan iz nehaja ubio sugradanina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska policija je nakon kriminalistickog istraživanja nad 27-godišnjih Nikolom T. iz Pazina utvrdila osnovanu sumnju da je prouzrocio smrt Viktora Rajca (52) iz nehaja.

Nikola T. je u srijedu u 14.20 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli i nakon ispitivanja kod istražnog suca pušten je na slobodu.

Policija osnovano sumnja da su se on i Rajc u subotu 26. lipnja oko 19.40 sati na Starom trgu u Pazinu verbalno, a potom i fizicki sukobili, i to zato što su se ranije sukobili njihovi psi.

Rajc je u tucnjavi zadobio ozljede glave te mu je lijecnicka pomoc pružena u pazinskom Domu zdravlja, no dva dana kasnije, u ponedjeljak 28. lipnja u 14 sati, policiji je dojavljeno da se u stanu u Ulici Vincenta od Kastva u Pazinu nalazi tijelo 52-godišnjaka u besvjesnom stanju.

Buduci da su vrata bila zakljucana, intervenirali su vatrogasci. Rajc je odmah prevezen u pulsku Opcu bolnicu, medutim u 16.30 sati je preminuo.

Obdukcijom je za sada utvrdeno da je Rajc preminuo od ozljeda mozga koje su nastale pri padu, no tocan uzrok smrti bit ce poznat nakon histološkog i toksikološkog vještacenja jer, kako je rekla glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic Jukopila, kriminalisticko istraživanje se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter