Pazincima velikog srca pridružili se i Izraelci

Grupa Veja s gostima iz Zagreba i Izraela (D. ŠIŠOVIĆ)
Grupa Veja s gostima iz Zagreba i Izraela (D. ŠIŠOVIĆ)

Posjetitelji odličnog humanitarnog koncerta za pomoć stradalima u Slavoniji, koji je održan u nedjelju navečer u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma, prikupili su 3.426 kuna, što će odmah biti proslijeđeno gdje treba preko pazinskog Crvenog križa.

Veliko finale koncerta pripalo je Veji i brojnim gostima, od plesača pazinskog Folklornog društva koji su balunom obogatili izvedbu pjesme "Biži, biži maglina", preko Darija Marušića koji je preuzeo ulogu prve violine i prvog glasa u pjesmi "Piero me tocca", do gostiju iz Zagreba i Izraela koji su Veji pripomogli u izvrsnoj završnici koncerta.

Naime, zanimljivom koincidencijom koncert je postao tema TV-emisije "Couch diaries" koju je dijelom i u Pazinu snimala ekipa izraelske TV-kuće Artza production. Tražeći po internetu aktere za svoj putopisni reality-serijal, autori su došli do Veje, smatrajući pazinske glazbenike dovoljno intrigantnima za svoj program. Snimanja su već bila počela, a kad se Veja uključila u humanitarnu akciju, Izraelci su produkcijski i financijski pomogli održavanje koncerta pa čak i doveli vrlo poznatu izraelsku pjevačicu Efrat Gosh da u Pazinu zapjeva uz Vejinu pratnju.

U završnici koncerta pridružili su se i zagrebački gitarist Joe Pandur te pjevačica Jana Fabijanić i svi su zajedno izveli pjesmu "Lirot en haor" (Vidjeti svjetlo). Koncert je zaključila Vejina izvedba znamenite narodne pjesme "Pred, predi, hći moja".

Uoči koncerta pazinska je limena glazba svirajući na platou ispred Spomen doma zagrijavala atmosferu i skretala pažnju prolaznicima da zastanu i pridruže se akciji. Nakon zahvale Gorana Farkaša svima koji su se odazvali, na pozornicu su prvi izašli svirači i plesači Folklornog društva Pazin, koji su izveli nekoliko plesova.

Uobičajeno izvrstan pazinski zbor Roženice pod ravnanjem Ines Kovačić Drndić počeo je Milottijevom pjesmom "Ni ga ča je Pazin", nastavio izvrsnom izvedbom "Letovanić, selo pokraj Kupe", a zaključio spletom duhovnih napjeva. Klapa Bukaleta uputila je dirljivu humanitarnu poruku stradalima u poplavi pjesmom "Ne dirajte mi ravnicu". (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter