Pazinci prvaci svijeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjedom u finalnom ogledu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, reprezentacija Hrvatske koju su sacinjavali pazinski osnovci "Vladimira Nazora" okitila se zlatom na osmom medunarodnom Trofeju školskog bocanja održanog u Pazinu od petka do nedjelje.

Finalni susret, kao i svi prethodni, odigran je u sedam disciplina, precizno bližanje, precizno izbijanje, parovi, brzinsko izbijanje, brzinsko bližanje, štafeta parova, te štafeta cetvorki, u kojem su reprezentativci Hrvatske nadvisili protivnika u ukupnom zbroju bodova 189:136.

Treca reprezentacija osmog izdanja trofeja bila je Crna Gora koja je bila bolja od Švicarske. Peto mjesto pripalo je Talijanima, dok je pretposljednja bila Francuska, a osma Libija.

Pod vodstvom Valtera Ivancica i Nadira Buretica zlato za reprezentaciju Hrvatske osvojili su: Ivan Filiplic, Dalibor Kordaso, Ivan Lanca, Luka Marcan, Davor Sirotic i Nini Stranic.

Rezultati razigravanja za poredak, finale: Hrvatska I - BiH 189:136; za 3. mjesto: Crna Gora- Švicarska 168: 91; za 5. mjesto: Hrvatska II - Italija 69:117; za 7. mjesto: Francuska – Libija.


Podijeli: Facebook Twiter