Pazinci proslavili Elvisov rođendan

Željko Šperanda Kico kao Elvis Presley sinoć u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Željko Šperanda Kico kao Elvis Presley sinoć u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Da je Elvis Presley živ imao bi 79 godina. Rođen 8. siječnja 1935., za života je stekao veliku slavu pa je često nazivan Kraljem Rock and Rolla ili samo Kraljem - The King.

Njegov 79. rođendan Pazinci su sinoć proslavili u kafiću "Epolonu", gdje se okupio popriličan broj ljubitelja Elvisove glazbe, a jedno je veselo društvo zbog rođendanske proslave do "Epolona" "poteglo" iz Buzeta. Na proslavi se naravno pojavio i slavljenik Elvis, zapravo njegov imitator Željko Šperanda Kico iz Pazina, koji je u show programu otpjevao nekoliko planetarno popularnih Elvisovih hitova.

Oduševljeno društvo cijele je večeri pjevalo i plesalo uz Elvisovu glazbu, ali i druge poznate rock pjesme. Da podsjetimo - Elvis je prvu pjesmu snimio kao rođendanski poklon majci, a prvu je ploču snimio 1954. godine. Njegov uzlet počinje sredinom 1950-ih godina nizom hitova, a od 1960. do 1975. godine najplodnije je razdoblje njegova djelovanja.

Već za života postao je legenda rušeći mnoge rekorde, pa je tako u dvadesetak godina rada objavio čak 97 nosača zvuka, a na vrhovima ljestvica popularnosti proveo je čak 996 tjedana. Mnoge njegove pjesme i danas se rado slušaju i pjevaju, a to su pokazali gosti "Epolona" koji su pratili Elvisov nastup. Nerijetkima je srce zatitralo kada je Kico otpjevao "Suspicious Minds", pjesmu koju mnogi uvrštavaju među najbolje pjesame svih vremena, pa je na traženje publike preksinoć ponovo otpjevana. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter