Pazinci masovno na humanitarni Igy rock

The Cowmonkeys iz Svetog Lovreča (A. DAGOSTIN)
The Cowmonkeys iz Svetog Lovreča (A. DAGOSTIN)

U prepunom pazinskom noćnom klubu Magnus na Božić je održan humanitarni koncert pod nazivom "Igy Rock" čiji je cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen troškovima liječenja mladog sugrađanina Igora Stranića Igyja.

Sakupljena je pozamašna svota, 34.500 kuna, dobrim dijelom od ulaznica za koncert koje su koštale nevelikih 30 kuna. Ali i od slobodnih donacija koje su građani tijekom proteklog tjedna darovali na promocijskom štandu koncerta na Trgu slobode u sklopu pazinskog Božićnog sajma gdje se za donaciju moglo popiti kuhano vino ili čaj. Atmosfera je bila odlična za što su, osim samih organizatora koji su tijekom tjedna volontirajući na štandu animirali publiku, također zaslužni izvrsni bendovi koji su se besplatno uključili u akciju.

Koncert je započeo upravo kako je i najavljen, na vrijeme, pa je publika navikla i na višesatna kašnjenja koncerata, dobrim dijelom zakasnila na prve bendove. Otvorila ga je, već dobro poznata domaćoj publici, etno grupa Veja iz Pazina, uslijedili su vrlo dobri buzetski ska-punkeri Posljednji bunker, a zatim i popularni riječki punk-rockeri Pasi koji su redali pjesme s posljednjeg, lanjskog albuma pod naslovom "Reci mi da li te boli", s tek pokojom starijom pjesmom koja je razveselila stariju publiku.

Možda je i najviše gužve bilo pri nastupu grungera iz Svetog Lovreča The Cowmonkeys, koje čine glazbenici iz poznatih istarskih alternativnih bendova kao što su Tito's Bojs, John Dear itd, a koji već deset godina sviraju zajedno.

Za kraj je nastupio ska/reggae bend Radio Aktiv čiji članovi dolaze iz Pule i Zagreba, a ove su godine objavili svoj prvi album pod imenom "Grije nas isto sunce". Za zabavu dugo u noć pobrinuo se DJ Crash-O iz Pazina. Koncert je organizirala neformalna skupina prijatelja koju još očekuje zbrajanje dobrovoljnih donacija uplaćenih na broj žiro-računa 2402006-1031262160 Erste banke s pozivom na broj 3100364428, a potencijalni darivatelji mogu ih i dalje uplaćivati. (A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter