Pazin: Žena teško ozlijeđena u padu s prikolice

Prikolica s koje je pala nesretna Gracijela Cvitan i teško se ozlijedila (M. SARDELIN)
Prikolica s koje je pala nesretna Gracijela Cvitan i teško se ozlijedila (M. SARDELIN)

Gracijela Cvitan (51) iz Male Trabe teško je stradala u padu s prikolice u četvrtak oko 20.30 sati. Zbog izrazito teških ozljeda glave, Cvitan je hitno prebačena u pulsku Opću bolnicu gdje je odmah u noći operirana.

Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila kada je Milan Cvitan (53), suprug stradale, upravljao automobilom zastava yugo pulskih oznaka, za koji je bila prikačena prikolica s balama sijena, kolnikom nerazvrstane ceste prema kući. Žena je u tom trenutku bila između automobila i prikolice te je pridržavala bale jer nisu bile pričvršćene. U blagom desnom zavoju nepričvršćeni teret pao je na ženu koja je pak pala na travnati dio i glavom udarila o tlo. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.

U mjestu Mala Traba, nakon nesretnog događaja, posjetili smo Milana i njegovog sina Zlatka koji su nam ispričali što se dogodilo. Riječ je o nesretnom slučaju s vrlo teškom posljedicom. Naime, Milan kaže da su tijekom dana traktorom i prikolicom s njive dopremili bale sijena, no da su ostale četiri koje nije mogao sam podići na veliku prikolicu, koju je ionako već bio dovoljno napunio. Kada je supruga Gracijela došla kući s posla, odlučio je zajedno s njom ići po te četiri bale udaljene svega stotinjak metara od kuće. Uzeli su yugo, za njega prikopčali prikolicu i otišli po njih.

- Ukrcali smo bale na prikolicu i nisam ih vezivao jer sam bio vrlo blizu kuće. Kada smo prošli zemljani dio i popeli se na cestu, taman dok sam pozvao Grace (Gracijelu op. a.) da uđe u automobil, ona se već popela na trokut između auta i prikolice i pridržavala bale. Krenuo sam i vozio ne više od 10 na sat, i u jednom trenutku su bale pale na nju, a ona je udarila glavom o tlo. Izašao sam odmah van i vidio da krvari iz uha. Strašno, nisam mogao vjerovati da mi je supruga ozlijeđena. Odmah smo nazvali hitnu koja je odvezla za Pulu. I ja i sin smo onda otišli kod nje u bolnicu. No, tijekom noći je operirana i sada se nadamo samo najboljem, kazao nam je potreseni Milan u suzama. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter