Pazin: Zdrava hrana nekad i danas

Manifestacija 'Pazi što jedeš' ispunila je pazinski Spomen dom (Jelena PREKALJ)
Manifestacija 'Pazi što jedeš' ispunila je pazinski Spomen dom (Jelena PREKALJ)

Izuzetno veliko zanimanje posjetitelja izazvala je manifestacija "Pazi što jedeš" koju je u pazinskom Spomen domu po drugi put organizirao Etnografski muzej Istre u suradnji s Koordinacijom istarskih muzeja. Sajam ekoloških poljoprivrednih proizvoda, zdrave hrane i uporabnih predmeta vezanih uz tradicijsku poljoprivredu i gastronomiju okupio je četrdesetak izlagača iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije.

Na kušanje i prodaju bio je ponuđen vrlo raznolik asortiman namirnica, od svježeg voća i povrća, žitarica, sjemenja do prerađevina poput brašna, kolača, marmelada, sokova, vina, ulja, uvijek s ekološkom proizvodnjom kao zajedničkim nazivnikom.

Osim sajma, manifestacija "Pazi što jedeš" ponudila je i sedam stručnih predavanja i prezentacija s temama od tradicijske poljoprivrede i gastronomije u raznim dijelovima Hrvatske, do zakonodavnih novosti o hrani i poljoprivredi u kontekstu skorog ulaska hrvatske u Europsku uniju. Posjetitelji sajma mogli su sudjelovati i u radionicama izrade domaće tjestenine, a podizanju ionako dobre atmosfere poslužio je i podnevni koncert sve popularnije pazinske etno-skupine Veja. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter