Pazin: Uz novu školu treba biti i vrtić

Patricia Antolović i Toni Erdfeld, pred zgradom "donjeg" vrtića (M. RIMANIĆ)
Patricia Antolović i Toni Erdfeld, pred zgradom "donjeg" vrtića (M. RIMANIĆ)

Prošli je tjedan održan sastanak na kojem su predstavljeni idejni projekti rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu, područne škole u Trvižu i gradnje nove škole u Starom Pazinu, rekla je Patricija Antolović, predsjednica MO Pazin i gradska vijećnica s nezavisne liste Valtera Milohanića.

Na sastanak su bili pozvani predstavnici MO Stari Pazin i Trviž, ali ne i MO Pazin, negoduje Antolović, koja smatra kako bi sudjelovanje predstavnika MO Pazin zacijelo doprinijelo poboljšanju obrazovnih uvjeta djece koja školu i vrtić pohađaju u Pazinu, ali i bližoj okolici.

Toni Erdfeld član Upravnog vijeća pazinskog vrtića "Olga Ban" smatra kao bi kod izgradnje nove školske zgrade u Starom Pazinu bilo praktično predvidjeti i prostor za smještaj 80-ak djece predškolske dobi.

Naime, toliko je djece trenutno smješteno u neuvjetnoj zgradi "donjeg" vrtića. Budući da se radi o staroj višekatnici u prometnom dijelu grada trebalo bi razmisliti o izmještanju vrtića iz tog objekta koji nema parkiralište za roditelje koji u vrtić dovoze djecu, a i održavanje te stare zgrade predstavlja značajne izdatke.

Stoga Antolović i Erdfeld smatraju kako projektu škole u Starom Pazinu treba dodati prostor za potrebe vrtića, jer, kako kaže Erdfeld, Grad treba uvažiti potrebe svih obrazovnih ustanova u gradu na korist djece i mladih koji ih pohađaju. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter