Pazin: Umirovljenici pomažu umirovljenicima


U prostoru Kluba umirovljenika Gradske udruge umirovljenika Pazina održava se edukacija volontera u sklopu aktivnosti projekta Senior Star, kojeg s196 tisuća kuna, nepovratnih sredstava, financira Europski socijalni fond. Radionicu vodi Daniela Doubek Grbac iz Rijeke, a polaze je uglavnom pazinski umirovljenici Vilma Matijašić, Mirjana Monas, Marija Dobrila, Selvina Benić, Vinko Cerovac i David Cerovac.

Namjera pazinske Udruge umirovljenika, kroz projekt Senior star je angažiranje umirovljenika volontera koji će kolegama umirovljenicima, koji su u potrebi pomoći da im život, u ovim teškim vremenima, bude podnošljiviji i dostojanstveniji. "Polaznici radionice steći će znanja o pojmu i značaju volontiranja, zakonskim okvirima volontiranja, planiranju volonterskog programa, ulozi koordinatora volontera, izradi opisa posla volontera, pronalaženju i motiviranju volontera, selekciji i pozicioniranju volontera, potpisivanju ugovora o volontiranju, orijentaciji i edukaciji, praćenju rada volontera, zahvali i nagrađivanju volontera, evaluaciji rada i zadržavanju volontera, kaže", Doubek Grbac.

Prije ovog edukativnog ciklusa Selvina Benić, David Cerovac i Vedran Grubišić uspješno su u pulskom Otvorenom učilištu Algebra prošli edukaciju za voditelje izrade projekata financiranih iz EU fondova. Ondje su radili na izradi konkretnog projekta na temelju natječaja iz Strukturnih fondova EU, a obrana tog rada sastojala se od Logičke matrice projekta, popunjenog Obrasca završnog rada i proračuna projekta.

U sklopu ovog rada razrađen je projekt "Gremo penzići gremo" iz zatvorenog natječaja Mikroprojekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj Europskog socijalnog fonda. Njihov je projekt uspješno obranjen u Puli pred Mariom Protulipcem, jednim od najvećih hrvatskih stručnjaka za financiranje iz EU fondova. (M. RIMANIC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter