Pazin: Učenici u Dnevnom boravku za starije

Učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Dnevnom boravku za starije osobe (M. RIMANIĆ)
Učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Dnevnom boravku za starije osobe (M. RIMANIĆ)

U sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige, kojem je zajednička tema "Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti" učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile posjetili su Dnevni boravak za starije osobe koji djeluje u pazinskom Spomen domu.

Učenici su korisnike upoznali sa životom biskupa Dobrile, velikana istarske povijesti čije ima nosi njihova škola, a ove se godine obilježava 200. obljetnica njegova rođenja. Školska vokalna skupina "Rožice" izvela je nekoliko pjesama koje je s njima uvježbala prof. Marica Ursić, a učenica Stefani Križanac je s kolegicama pročitala nekoliko pjesma iz svoje dijalektalne zbirke "Z biele njivi".

O radu Dnevnog boravka učenicima je govorio njegov voditelj Radenko Vadanjel, a korisnik Juraj Jop - Giorgio zahvalio im je na posjetu.

Budući da mnogi učenici nisu znali da u Spomen domu djeluje Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama možda iz ovog posjeta izraste i neka nova suradnja, a možda nekomu doživljeno postane poticaj za volontersku aktivnost. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter