Pazin u plesnom ritmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Pazinu se u subotu vec od podneva obilježavao Svjetski dan plesa. Obilježava se od 1982., na inicijativu UNESCO-a, u Hrvatskoj od 1999., a prvi put i u srcu Istre, i to zahvaljujuci entuzijazmu Rozane Matejcic, koja se vec godinama bavi plesom.

Na Trgu slobode predstavilo se 200-tinjak plesacica i plesaca. Trogodišnja Anabel Stojšic iz Folklornog društva Pazin bila je najmlada sudionica, a najstariji je bio 66-godišnji Milan Bertok iz umaške grupe Zvjezdice. Plesao se jazz, show dance, hip-hop, breakdance, suvremeni ples, ali i folklor, irski plesi/stepi, latino plesovovi i zumba.

Svoja su plesna umijeca pokazali porecki USB, rovinjska G.K. Roxanne, opatijske i cerovljanske mažoretkinje, rijecka grupa Flame, buzetske plesne skupine koje djeluju pri udruzi Mali veliki mikrofon, pulski Irish maiden, ART dance, ABOriginal, Sence& dance, plesni centar Studio te umaške Zvjezdice.

Pazin su predstavljali plesna skupina Roxy dance, koju vec 11 godina vodi Rozana Matejcic, cija je mlada skupina i otvorila subotnju feštu plesa, te ovdašnje Folklorno društvo i plesna grupa Allegro, koja djeluje pri Spomen domu. Voditelj je bio poznati glazbenik Dražen Turina Šajeta.

Dok su cekali da dodu na red plesaci su ponavljali koreografije i razgibavali mišice, ali i pomno pratili nastupe drugih. (Zapisala i snimia S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter