Pazin: U Kuću za pisce stigao Mirnes Sokolović

Mirnes Sokolović, siječanjski gost pazinske Kuće za pisce (D. ŠIŠOVIĆ)
Mirnes Sokolović, siječanjski gost pazinske Kuće za pisce (D. ŠIŠOVIĆ)

Siječanjski gost pazinske Kuće za pisce - Hiže od besid sarajevski je pisac i književni kritičar mlađe generacije Mirnes Sokolović. Na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj književnoj sceni aktivan je od 2009. godine kada je s kolegama, tadašnjim studentima, pokrenuo književni časopis Sic, koji se kritički bavi postjugoslavenskim književnostima.

Prošle je godine Sokolović objavio prvu knjigu, roman "Rastrojstvo", a tijekom boravka u Kući za pisce priprema svoju drugu knjigu, zbirku eseja i književnih kritika objavljivanih u zadnjih pet godina, uz nove tekstove koje piše upravo sada u Pazinu. U toj će se svojoj knjizi baviti, odao nam je pazinski književni gost, angažiranom postjugoslavenskom književnošću, zatim tradicijom i nacionalnim kanonima ustoličenim u postjugoslavenskim književnostima i posebno u bošnjačkoj književnosti te u trećem dijelu promišljanjem vlastitih ideja o tome kakva bi književnost danas trebala biti, a po njegovu bi mišljenju ona trebala biti oslobođena upravo ta dva dominantna "jezika".

Susret Mirnesa Sokolovića s pazinskom publikom zakazan je za srijedu, 22. siječnja, u 19 sati u Kući za pisce, a književnu večer moderirat će Neven Ušumović. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter