Pazin: U bivšoj vojarni Društveni centar i hostel

Zgrada Društvenog centra "Veli Jože"
Zgrada Društvenog centra "Veli Jože"

U nekadašnjoj pazinskoj vojarni, u kojoj djeluje više gradskih udruga, zatim Centar za općekorisne funkcije šuma "Josip Ressel" Hrvatskog šumarskog instituta i Studij poduzetništva Veleučilišta u Rijeci, otvara se Društveni centar "Veli Jože". Prostori Društvenog centra predstavljeni su javnosti, a uskoro će u njih ući i članovi Društva likovnih stvaratelja (DLS) i volonteri da bi ih kreativno oplemeniti. Namještanje i opremanje počinje idućeg tjedna.

- U prizemlju Društvenog centra su prostorije namijenjene aktivnostima udruga, studenata, ali i ostalih građana i institucija za održavanje raznih radionica i javnih događanja, pojašnjava Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija u Gradu Pazinu.

Na katu će se urediti prostorije za smještaj studenata Veleučilišta u Rijeci. U ljetnim mjesecima, dok su studenti na odmoru, ove će se prostorije koristiti za hostelski smještaj. U tu svrhu Grad je projekt aplicirao na natječaj Ministarstva turizma, čiji se rezultati upravo očekuju, kaže gradonačelnik Pazina Renato Krulčić. Očekuje se da uređenje hostela počne početkom srpnja.

Prema planu, svaki mjesec do konca godine u DC-u "Veli Jože", organizirat će se barem jedna radionica s većim brojem polaznika u suradnji s Društvom likovnih stvaratelja, Društvom Naša djeca Pazin, Udrugom 5R, Volonterskim centrom Istre i Veleučilištem u Rijeci. (Napisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter