Pazin: Tri kanadera gasila požar, izgorjelo 25 hekatara šume

(Ilustracija / Massimo Pulić)
(Ilustracija / Massimo Pulić)

U velikom požaru koji je danas poslijepodne oko 16.15 sati izbio na području Milotski Brig-Jašići kod Pazina izgorjelo je 25 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja, potvrdio je u četvrtak navečer  županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac dodavši kako je požar lokaliziran u 20 sati.

Po njegovim riječima u gašenju požara sudjelovala su tri kanadera organiziranih Oružanih snaga RH te 35 vatrogasaca javne vatrogasne postrojbe iz Pazina, Pule i Rovinja te DVD-a iz Pazina, Žminja i Gračišća s trinaest vozila.

Tijekom gašenja požara i prilikom intervencije kanadera na području Milotskog briga i Jašića iskopčana je struja. "Požar koji je zahvatio veliku površinu nije ni u jednom trenutku ugrožavao obližnje stambene i gospodarske objekte ali je vatra u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila s obzirom da je puhao jak jugo-zapadni vjetar", kazao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac dodavši kao u poižaru nitko nije stradao.

Inače, ovo je bio drugi ovosezonski požar u Istri u čijem su gašenju sudjelovale zračne snage odnosno kanaderi. Požar nije još u potpunosti ugašen pa su na mjestu događaja ostale dežurne vatrogasne ekipe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter