Pazin se vraca u 1867. godinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas ce se Pazin po petnaesti put vratiti u 1867. godinu, u kojoj se odvija radnja Verneovog romana "Mathias Sandorf", a sve pocinje promenadom šetaca odjevenih po modi 19. stoljeca starim dijelom grada.

Na Starom trgu bit ce smještena glavna pozornica, a na njoj ce nastupiti sviraci iz sastava Gunjci, Veteranke, Batana te zbor Roženice, a mnogi ce zaplesati stare plesove.

Ispred Kaštela ce se u 18.15 sati otkriti kip Dantea Alighierija, za kojeg se govori da je inspiraciju za opis pakla u "Božanstvenoj komediji" pronašao u Pazinskoj jami.

Na autentican doživljaj iz Verneovog romana podsjecat ce ulicni uresi te kostimirani sudionici odjeveni u pucane, dame i gospodu, glazba iz 19. stoljeca te prilagodena gastronomska ponuda. Za djecu ce na Starom trgu biti organizirane radionice nazvane Djecji kutak kapetana Nema.

Inscenacija ulomka iz knjige "Mathias Sandorf" pocinje na Prilazu Kaštelu sprovodenjem Sandorfa na sudenje u 19.30 sati, a 15 minuta kasnije vec ce mu poceti suditi i osuditi ga u dvorištu Kaštela. Atraktivni prikaz Sandorfova bijega iz Kaštela slijedi u 22 sata. U nedjelju od 17 do 20 sati održat ce se ex tempore.


Podijeli: Facebook Twiter