Pazin se probudio na minus 11

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazin se u nedjelju probudio na ledenih -11 stupnjeva Celzija, što je bila minimalna temperatura.

Tako je grad u srcu istarskog poluotoka - koji je i inace poznat po hladnim jutrima i velikim razlikama u temperaturama - u nedjelju rekordno niskom temperaturom nadmašio i inace uobicajeno najhladnija mjesta te Gospic i Zavižan.

Po informacijama udruge Istramet iz Pazina, u Gospicu je u nedjelju ujutro bilo -9,6 stupnjeva, a na Zavižanu na Velebitu 10,2 stupnja ispod ništice.

U Pazinu je u isto vrijeme na postaji u Pazinu smještenoj u Kolodvorskoj ulici zabilježeno -11 stupnjeva, dok je na mjernoj postaji Pazin izmjereno -10.

Medutim, Alen Šterpin iz Istrameta ukazuje na to da su u nekim dijelovima Pazina temperature još i niže, ali tamo nema službenih mjerenja. Hladnije nego u Pazinu je bilo jedino u Crnom Lugu na Risnjaku gdje su instrumenti pokazivali -12. Vec u 11 sati se temperatura u Pazinu podigla do nule.

Hladno je ujutro bilo i u Livadama s -9 stupnjeva, Sveta Katarina je imala -8, a Žminj -7. I uz obalu je minimalna temperatura bila ispod nule pa je tako u Umagu bilo -5, a na pulskom aerodromu je izmjereno -4.

Minus je bio i u Medulinu s -2, u Plominu je bilo stupanj hladnije, a Labin je imao 1 stupanj Celzija, ali u plusu.


Podijeli: Facebook Twiter