Pazin se priprema za Dan vrtića

S otvorenja izložbe u Likovnoj galeriji (T. BRAJKOVIĆ)
S otvorenja izložbe u Likovnoj galeriji (T. BRAJKOVIĆ)

U povodu pazinskog Dana vrtića u Spomen domu otvorena je izložba fotografija, a na otvorenu su nastupili vrtićacri i odgojitelji. Ova se izložba, kao i ona dječjih likovnih radova koja je otvorena u ponedjeljak u Likovnoj galeriji, može se razgledati do kraja mjeseca.

Glavni dan obilježavanja Dana vrtića je petak, kada će se već od jutra polaznici Dječjeg vrtića "Olga Ban" voziti vlakićem ulicama grada. U 17 je sati zakazan zajednički ples djece na Trgu slobode, u programu pod nazivom "Zemlja je naš planet", a već pola sata kasnije počinju brojne kreativne i edukativne radionice na trgu i u obližnjem Parku istarskih velikana: pričaonica "Svijet priča", cvjećarska "Rože i fiori", lutkarska "Pupice i pupoloti", ekološka "Eko prčkalica", kreativna za najmlađe "Mići ljudi delaju", plesna "Svi na ples" te istraživačka "Zujica, radilice, igralice, eksperimentiralice".

U dvorištu "donjeg" vrtića u Ulici Družbe sv. Ćirila i Metoda održat će se penjačka radionica "Mali hiperaktivci", sportska "Sportsko neobični park" te kreativne "Vesele vjetrenjače" i "Škatulice i mižolići". Uslijedit će u 18 sati predstava "Drvo ima srce", dok će na Trgu slobode u 19 sati zasvirati Cigo man band te nastupiti Klaun Marek i Maria - leteća čistačica.

Tijekom tjedna može se u Kaštelu obići izložba "Dječje igračke iz hrvatske baštine" te "Upoznajmo našu baštinu", s radovima pazinskih osnovaca i predškolaca. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter